Saturday 29 June 2013

Sprehod na Blegoš (1562m).

“Each fresh peak ascended teaches something.” 
– Sir Martin Convay 


Prejšnjo soboto se je naša zasedba štirih odpravila na morje. Da pa bi s Klemenom malo izenačila vse skupaj sva se v nedeljo podala na Blegoš. Sicer sva se oba malo obotavljala skozi celotno dopoldne, kam točno bi šla, dokler se ni celotna nedelja že skoraj zlila v popoldne in sva se morala na hitro odločiti.

Pa sva nabasala nekaj breskev in banan v nahrbtnik, ter se usedla v avto in odbrzela proti Škofji Loki. Vmes sva seveda spregledala tablo in prišla v Kranj, kjer naju je pozdravil dež, midva pa sva mu le odzdravila in tokrat zares začela voziti v smeri Škofje Loke. Od tam pa sledila znakom za Gorenjo vas.
V Poljanah nad Škofjo Loko se že pojavljajo prve tablice za Blegoš, ki so naju usmerile na levo, proti vasi Javorje. Od tam še naprej sledimo tablam, nakar se ozka asfaltna cesta prevesi v makedamsko in slednja nas po nekaj 100 metrih pripelje do večjega parkirišča. Izbereva strmo pot po grebenu, ki naju v slabi uri hitre hoje pripelje do samega vrha, kjer sva še ujela nekaj sončnih žarkov in se posončila v družbi mnogih cvetlic. Ker se je nebo kar hitro začelo pripravljati na dež sva jo kmalu popihala iz vrha, pot izkoristila za dober downhill trening in prispela pred avto sočasno z dežnimi kapljami. Blegoš je super izhodišče za lep nedeljski sprehod!

Povezave:
*Hribi.net
 http://www.hribi.net/izlet/crni_kal_blegos_direktna_pot/21/176/636



Začetek poti.


Zelena pobočja na vrhu in razgled na okoliška hribovja.

Life is good.


No comments:

Post a Comment