Thursday 9 May 2013

Prvi spomladanski sladoled

Sprašujem se, če bi mu sploh lahko rekli spomladanski, ko pa pomladi že spet nismo imeli. Pa vendar, si jo bomo pa naredili, če ne gre drugače. 

Ker temperature vztrajno skačejo čez 20°C je že pravi čas, da stopim k pultu in prižgem mešalnik ;). V skrinji pridno čaka 5 banan, narezanih na koščke. Pomembno je, da se banane čim bolj zrele in da so le-te predhodno zamrznjene - tako v multipraktiku dobimo kremasto zmes.

Preden gremo na bananino kremo, pa potrebujemo kozarček lešnikov in skodelico potrpežljivosti. Če to dvoje vztrajno mešamo, bo po približno 10-ih minutah nastala zmes podobna pasti. V to zmes dodamo zamrznjene koščke banan in mešamo in mešamo dokler ne zmešamo vse skupaj v okusno kremo. Okus bo še boljši, če dodamo pol žličke vanilije in malo cimeta po okusu.

Vse skupaj zlijemo v tupperware, odpremo dobro črno čokolado, jo zrežemo na majhne koščke ter z žlico umešamo v nastalo kremo. Po želji lahko dodamo še pest orehov in sladoled je pripravljen. Po želji ga lahko še malo zamrznemo in pred serviranjem posujemo z ribezom ali borovnicami.

Dober tek!




No comments:

Post a Comment